השתלת שיניים – כל מה שצריך לדעת

השתלת שיניים היא הליך טיפולי מהנפוץ ביותר בעולם וישראל בראשו. מדינת ישראל הפכה בשנים האחרונות למעצמה עולמית בתחום השתלות השיניים ונכון להיום מחזיקה באחוז השתלות השיניים הגבוה ביותר בעולם. ההליך מיועד לשחזור של שן פגומה או שן חסרה באמצעות הטמעה של שן מלאכותית אשר נראית, מרגישה ומתפקדת באופן הקרוב ביותר לשן הטבעית, למטרות אסתטיות ופונקציונליות גם יחד. הליך השתלות שיניים מספק מענה הן לחוסר של שן בודדה והן לחוסר מהותי יותר של מספר שיניים, ועד לשיקום פה מלא. זהו תהליך שעשוי להיות ארוך מאד ואף ומורכב. רגע לפני שאנו בוחרים בתהליך שיעניק לנו פתרון קבוע וחיוך בריא ויפה, חשוב להכיר את השיטות הטיפוליות, הטכנולוגיות והאפשרויות השונות העומדות בפנינו.

תוכן עניינים

מתי צריך השתלת שיניים?

מאחר שהשיניים מחזיקות בתפקיד מרכזי בכל הקשור ליכולות הלעיסה, הדיבור ומראה הפנים, בריאות השיניים חשובה לאורך כל החיים. יחד עם זאת, ישנם מספר מצבים בהם השן מסיימת את תפקידה מוקדם מהצפוי ולנו לא נותר אלא לחפש אחר חלופות הולמות. המצבים האופייניים לאיבוד שן:

  • פגיעה בלתי הפיכה – כשהפה נחבל והשיניים סופגות מהלומה חזקה שמזעזעת אותן ופוגעת ביציבותן עקב נפילה, אלימות, תאונת ספורט וכו'. כתוצאה מכך, פעמים רבות אין דרך להציל את השן ויש צורך בעקירה
מבנה שתל דנטלי והדמיה כיצד נראה לאחר השתלת שיניים

מקור התמונה: מבנה שתל דנטלי והדמיה כיצד נראית שן מלאכותית לאחר השתלת שיניים

 

  • תחזוקה לקויה – כשהפה והשיניים לא מתוחזקים בצורה נכונה, קיים נזק מצטבר אשר עלול להביא למצב של עששת ומחלות חניכיים חריפות (פריודונטיטיס) אשר גורמות לאיבוד שיניים מוקדם מהצפוי.
  • אובדן עצם – חוסר של שיניים בפה גורם לספיגה ואיבוד של עצם הלסת. למצב זה ישנן השלכות פונקציונליות ואסתטיות אשר פוגעות במראה החיצוני ומשוות לאדם מראה מבוגר ועייף יותר.
  • עקירת שן טבעית – מחלות חניכיים, עששת או טיפול שורש שכשל עלולים להביא למצב בו עקירת השן הטבעית הינה בלתי נמנעת. לכן דורשת השתלת שיניים.
  • פגם/חוסר שיניים מולד – ישנם מצבים בהם נולדים עם שן חסרה או לחילופין עם פגמים בשן הטבעית אשר מקצרים משמעותית את זמן חייה ולכן נדרשים למציאת תחליף מלאכותי.
  • גיל – גם אם שמרנו, תחזקנו ודאגנו, לכל שן יש את מכסת הזמן שלה וברגע שהוא נגמר, השן מסיימת את תפקידה ונושרת. הסטטיסטיקה מצביעה על כך שכ – 40% מהאוכלוסייה מעל גיל 65 הם ללא שיניים טבעיות כלל.

מהן השיטות השכיחות להשלמת שיניים חסרות?

ענף רפואת השיניים מציע מספר חלופות להשלמת שיניים חסרות בפה:

  • תותבת נשלפת– התקן מלאכותי אשר משלים שיניים חסרות.
    ההתקן נבנה על ידי רופא השיניים ויש לו מספר חסרונות בולטים: גוף זר ומגושם שלא מקובע ללסת ועלול לזוז ממקומו ולהפריע לדיבור ולאכילה, גורם לספיגת עצם מואצת ופוגע בחוש הטעם.
  • גשר חרסינה– שיניי חרסינה מחוברות זו לזו אשר נשענות על השיניים הקיצוניות בפה כדי ליצור מצב של פה מלא שיניים ומתפקד.
    החסרונות: לעיתים צריך להשחיז שיניים בריאות ולבצע טיפול שורש בשיניים הקיצוניות.
  • השתלת שיניים עם שתלים דנטליים – זהו הפתרון המודרני ביותר הקיים כיום – השתל הדנטלי הוא למעשה בורג טיטניום אשר מחובר לעצם הלסת ומשמש פלטפורמה להרכבת כתר חרסינה.
    חסרונות: אינו מתאים לכל המטופלים מאחר שההליך כולל מספר מגבלות: נדרש עובי עצם מינימלי, זמן המתנה ארוך, מגבלת גיל מגבלות אנטומיות ועוד.

מי מהמטופלים מתאים לביצוע של השתלת שיניים?

מטופלים אשר סובלים ממצב של שיניים חסרות, טיפול באמצעות שתלים דנטליים יהיה יעיל לעומת טיפול באמצעות גשר או תותבות, זאת בשל העובדה כי השתל העשוי מבורג טיטניום משתלב ומתאחה בעצם הלסת, הוא יציב ומשמש תחליף מעולה לשורש שנפגע. 

השתלות שיניים מתאימות למטופלים מעל גיל 18, ולאחר סיום תהליך הגדילה וההתפתחות של הלסת. במקרים חריגים ניתן לבצע טיפולי השתלות שיניים גם למטופלים צעירים יותר, בהמלצת רופא ובתכנון מקצועי ומוקפד. ככלל מטופלים מתאימים לטיפול הינם:

 

  • למי שחסרה לו שן אחת או יותר
  • עצם הלסת סיימה להתפתח
  • צפיפות עצם מספקת שתוכל לתמוך בשתל 
  • לא סובלים ממחלות חניכיים
  • ההיסטוריה הרפואית תקינה ומאפשרת לעבור טיפול השתלת שיניים וכן הינך לא סובל מבעיה שעשויה להשפיע על איחוי העצם
שתל דנטלי בלסת תחתונה

מהם שתלים דנטליים?

שתל דנטלי הינו תחליף לשורש השן, לרוב עשוי סגסוגת של טיטניום ובעל שטח פנים מחוספסים שתפקידם לשפר את החיבור בין עצם הלסת לגוף השתל. שתלים דנטליים מהווים כבר יותר מ – 40 שנה תחליף אידיאלי לשיניים פגומות, מחזיקים באחוזי הצלחה גבוהים מאד (מעל 95%) ושורדים לאורך שנים רבות בפה. אחד הפרמטרים המרכזיים שקובע את מידת הצלחת השתל הדנטלי הוא מדד ה (BIC (Bone to implant contact, כלומר אחוז פני השטח של השתל שעבר איחוי גרמי לעצם הלסת. ישנם מספר רב של שתלים דנטליים מסוגים ובאיכויות שונות, וחשוב לוודא שהרופא המטפל משתמש בשתלים איכותיים המתאימים למצב הפה ולצורך הרפואי. אחד היתרונות המשמעותיים של טיפול שתלים דנטליים הוא בכך שנמנעת פגיעה בבריאות השיניים הסמוכות וברמת העצם הקיימת ולמעשה נמנעת ספיגתה של העצם.

שלבים בתהליך של השתלות שיניים

  • הכנה מקדימה: מכיוון שהתהליך של השתלת שיניים היא הליך כירורגי יש לבצע תוכנית טיפול. בהתאם למצב ולמורכבות מצב השיניים ועצם הלסת יתכנו מצבים שהטיפול יכלול מספר רופאים מתחומים שונים. הנתונים יתקבלו בבדיקה אצל רופא השיניים. עוד במסגרת ההכנה, צילומי שיניים ולסת, בדיקת היסטוריה רפואית, לרבות שימוש בתרופות. לאחר שכלל הנתונים נמצאים בידי הרופא שתבנה תוכנית טיפול. 

תהליך השתלת השיניים ולאחריו השיקום על גבי שתלים מתחלק לשלושה חלקים עיקריים:

  • החלק הראשון כולל את הפעולה הכירורגית של החדרת השתל לעצם הלסת, ומחייב לאחר סיום הטיפול, המתנה של עד שלושה חודשים ללסת התחתונה והמתנה בת שישה חודשים ללסת העליונה. בזמן ההמתנה עצם הלסת נבנית ומתהדקת סביב השתל בתהליך הנקרא אוסאואינטגרציה ולכן היא הכרחית וקריטית להצלחת הטיפול. בסיום תקופת ההמתנה השתל מתייצב בלסת, מתכסה על ידי רקמת החניכיים ואינו נראה כלל בחלל הפה.
  • החלק השני מתחיל בחשיפת השתל בפה בעזרת פעולה כירורגית קצרה ולאחר מכן חיבור מבנה אל השתל החשוף, אשר יחזיק את השחזור הקבוע – הכתר.
  • החלק השלישי הוא הכנת השחזור הקבוע והעמסתו על גבי המבנה והשתל. שלב זה הוא אסתטי בעיקרו ובסופו המתרפא מקבל שחזור מדויק של השן שאבדה.

מתי יש צורך בהרמת סינוס ובניית עצם לפני השתלת שיניים?

על מנת לעבור טיפול השתלת שיניים נדרשת עצם לסת בכמות ובאיכות מספקת. טיפול הרמת סינוס ובניית עצם מיועד למטופלים אשר סובלים ממחסור בעצם בחניכיים, ולמעשה מצפיפות עצם נמוכה אשר אינה מאפשרת את יציבות השתל על גבי החניכיים. במצבים אלו נדרש תהליך בניה והשתלת עצם על מנת להעשיר את צפיפות העצם בחניכיים לצורך יצירת בסיס יציב לשתלים.

ניתוח להרמת סינוס מתאים למטופלים בהם החוסר בעצם הוא מינורי, כך שבאמצעות דחיקה של הסינוס המולקולרי לפתח ייעודי, ומילוי חלל הסינוס בתחליף עצם, ניתן לייצר תשתית חזקה ואיתנה לנשיאת השתלים. הליכים אלו מצריכים רמת מיומנות גבוהה וניסיון רב של הרופא המטפל, ובמקרים רבים עשויים לארוך תקופה של כשנה, עד ליצירת אפשרות להטמעת השתלים בפועל.

סוגי השתלות שיניים

השתלת קלאסית

זוהי השיטה הקלאסית של השתלת שיניים אשר מורכבת משלושה חלקים עיקריים, כאשר החלק הראשון כולל את התקנת השתל הדנטלי בעצם הלסת ותפירת החניכיים, החלק השני כולל את חשיפת השתל והתקנת המבנה על גביו והחלק השלישי כולל את התקנת השן הקבועה שהיא למעשה כתר, גשר או שן תותבת.
הדבר המאפיין ביותר את השיטה הזו הוא תקופות ההמתנה הארוכות הנדרשות בין שלושת השלבים, יש להמתין כ 3-6 חודשים על מנת לאפשר לשתל להיקלט בעצם הלסת בצורה נאותה. בנוסף לכך, במקרים בהם קיים חוסר עצם יש לבצע הליך מוקדם של השתלת עצם על מנת ליצור בסיס יציב להתקנת השתל הדנטלי.
היתרונות: שיטה ותיקה ומוכרת, מתאימה לרוב האוכלוסייה.
החסרונות: תקופת המתנה ארוכה, חוסר נוחות משמעותי בין הטיפולים ועד להשלמת הטיפול.

השתלת שיניים ממוחשבת

במרכז הטיפול ניצבת תוכנת מחשב משוכללת אשר מעבדת את צילום ה C.T של אזור ההשתלה ומאפשרת לרופא לתכנן מראש ובאופן מדויק את המיקום של השתל הדנטלי בעצם הלסת, זאת על פי שיקולים אנטומיים כגון: כמות העצם וסוג השחזור שייתמך בעתיד על ידי השתלים. לאחר שהתכנון הושלם במלואו, מועברים הנתונים למחרטה ממוחשבת, אשר מייצרת סד פלסטי ובו חורים במקום המדויק בו יותקנו השתלים בפה. להליך זה יתרונות רבים, ביניהם: ביטול הצורך בחיתוך החניכיים ובתפרים, זמן טיפול קצר יותר, טיפול מדויק יותר, תוצאות אסתטיות יותר והחלמה קלה ומהירה.

שיטת העמסה מידית - השתלות שיניים ביום אחד

הליך בו מוחלפת שן טבעית פגומה או מספר שיניים פגומות בשיניים מלאכותיות בטיפול אחד בלבד. ביום הטיפול עוקרים את השן הפגומה ומבצעים התקנה של שתל דנטלי (העמסה מידית) כאשר החלק השיקומי של הטיפול מיוצר מראש במעבדה ומותקן בפיו של המטופל כבר באותו הטיפול. תהליך השיקום לאחר ההליך הוא פשוט ומהיר מכיוון שהוא מכוון אל "התוצאה הסופית" ולא לריפוי ולאיחוי של כל שתל דנטלי בנפרד.

לא נדרשות תקופות המתנה והליך כירורגי טראומטי חוזר לגוף וללסת ולכן תחושת אי הנעימות מצטמצמת למינימום ופחותה הרבה יותר מאשר בהליך ההשתלה הקלאסי, אשר חוזר על עצמו כל כמה חודשים עד להשלמת כל השתלים הדנטליים בפה. מצב זה מביא לתוצאות טובות יותר ועמידות גבוהה לאורך שנים רבות.

השתלה מסוג זה אינה מתאימה לכל מטופל, ודורשת התאמה הן למצבו הבריאותי של המטופל והן למקרה הספציפי של ההשתלה בפה. הטיפול מתאים למטופלים בעלי מבנה פה ולסת תקינים ומצב בריאותי תקין, לאחר עקירות השיניים. אם למטופל עצם לסת חזקה וטובה, ניתן להעמיס על השתלים ולסיים את הטיפול ביום אחד בלבד. אם למטופל עצם חלשה או רכה, ניתן לבצע טיפול השתלת שיניים, אך יש צורך בתקופת המתנה עד אשר השתלים ייקלטו בהצלחה בפה.

חשוב לדעת: יש לשים לב ולקחת בחשבון גם את מצב הבריאות הכללית של המטופל, אם לדוגמא קיימת ברקע סוכרת לא מאוזנת, מדובר במחלה אשר עשויה לפגוע בהצלחת הטיפול, ועל כן רצוי להמתין להחלמה ולאיזון.

לסיכום, בשיטה זו שני השלבים של השיטה המסורתית מתקיימים במעמד טיפול אחד. כך שבסיום הטיפול רופא השיניים מעמיס כתר זמני על גבי השתל הדנטלי ולכן לא נדרשת כלל תקופת המתנה.
היתרונות: מבטלת את הצורך בתקופות המתנה, חוסכת טיפול והליך כירורגי של חשיפת השתל, החלמה קצרה.
חסרונות: לא מתאימה לכל המטופלים, נדרשת כמות עצם לסת אשר מספיקה להתקנת השתל הדנטלי.

השתלת שיניים ביום אחד (אול-און-4)

הליך הכולל עקירה של השיניים, התקנת שתלים דנטליים ובניית שיקום זמני נשלף או קבוע במעמד הטיפול. לרוב ההליך מתבצע כאשר נדרש שיקום של לסת שלמה או של שתי הלסתות. שיטה זו מבוססת על ארבעה שתלים ייחודיים אשר מותקנים בעצם הלסת בזווית מדויקת של עד 45 מעלות ועליהם מונחת עוד באותו היום מערכת שיניים קבועה שאינה נשלפת ואשר הופכת לחלק בלתי נפרד מהפה.

מדובר בשיניים קבועות ולא בשיניים תותבות, בעלות מראה טבעי ועמידות ארוכת שנים. כך שהמטופל נכנס למרפאה עם שיניים פגומות או עם פה חסר שיניים ויוצא כעבור מספר שעות עם פה מושלם ומתפקד. זוהי שיטה מהפכנית אשר בראש ובראשונה מסייעת למטופלים בעלי צפיפות עצם נמוכה, ואף חוסכת תהליכים מקדימים מורכבים דוגמת השתלת עצם והרמת סינוס.

השיטה של השתלת שיניים ביום אחד אול און 4 מאפשרת העמסה של ארבעה או שישה שתלים בלבד, לאורך הלסת ובנקודות בהן צפיפות העצם איתנה, ויצירת גשר ביניהן שמהווה בסיס להעמסת יתרת השתלים. באמצעות שיטה טיפולית זו ניתן להביא לשיקום מלא של הפה ביום אחד ולחסוך בהליכים כירורגיים ושיקומיים ארוכים ומורכבים.
השיטה אשר פותחה על ידי פרופסור פאולו מאלו בפורטוגל, חוללה מהפכה גדולה בתחום השתלות השיניים. היא הוכיחה את עצמה בטיפולים רבים ברחבי העולם ובארץ וזוכה לאחוזי הצלחה גבוהים במיוחד שעומדים על 98%.

חשוב לדעת: מספר רופאי השיניים אשר מבצעים את השיטה בהתאם לפרוטוקול המקורי ועם חלקי השיקום המקוריים הוא נמוך מאד, מאחר שהעלות גבוהה מאוד. קיימות גרסאות שונות לשיטה המקורית עם חלקי שיקום חלופיים, אך חשוב לזכור שאחוזי ההצלחה הגבוהים מתייחסים לטיפולים שבוצעו בהתאם לפרוטוקול המקורי ובאמצעות חלקי השיקום המקוריים בלבד.

למאלו קליניק 25 סניפים ב- 15 מדינות ברחבי העולם וסניף אחד גם בישראל. בשנת 2011 נחנך בישראל הסניף המקומי מטעם מאלו קליניק העולמית – מאלו קליניק רמת השרון. רופא השיניים שנבחר להיות נציגו הבלעדי המורשה של פרופסור מאלו בישראל ומבצע שיטת אול און 4 המקורית הוא ד״ר ערן פרמון.

השתלת שיניים אול און פור ושיקום הפה ביום אחד

סיכונים

לניתוחי השתלות שיניים יש אחוזי הצלחה גבוהים אך מכיוון שהשתלות שיניים היא ניתוח לכל דבר, כמו בכל הליך ניתוחי עשויים להיות סיכונים או סיבוכים אפשריים, כמו זיהום בסביבת השתל, פגיעה בכלי דם סמוכים, נזק עצבי שיכול לגרום לכאב או תחושה לא נעימה בשיניים, חנכיים, שפתיים. במקרים בהם ההשתלה מתבצעת בלסת העליונה, עלולה להיות פגיעה בחלל הסינוס. 

הרגשה אחרי ההליך

חשוב לעקוב אחר הוראות הרופא ולמלא את ההנחיות. בעשרים וארבע שעות לאחר סיום הטיפול יש להימנע משתייה חמה ומצחצוח שיניים. במשך מספר ימים יש להימנע ממזון קשה ולצרוך מזונות רכים שלא דורשים לעיסה ממושכת. יש להימנע מכל פעילות ספורטיבית במשך שבועיים על מנת למנוע דימום. בדומה לכלל ההליכים הכירורגיים, גם השתלות שיניים כרוכה בסיכונים ובתופעות לוואי. ברוב במקרים מדובר בדברים שחולפים תוך זמן קצר מעליהם, אך ישנם מקרים שדורשים התערבות רפואית מהירה על מנת למנוע סיבוכים. לכן במקרה של דימום, נפיחות או כל דבר חריג אחר מומלץ ליידע את הרופא ולהתייעץ עם מרפאת השיניים לצורך קבלת עזרה והכוונה מקצועית. זכרו, השתלת שיניים היא בבחינת פעולה מתקדמת ומורכבת הדורשת ידע, מיומנות, ניסיון, כלים וטכנולוגיה – אשר שילובם יחד יבטיח טיפול מוצלח ועמידות ארוכת שנים לתוצאות. 

צרו איתנו קשר
Play Video about ראיון עם ד"ר פרמון

שלושת כללי הברזל להצלחת טיפול השתלת שיניים

קביעת השתל במיקום מדויק בפה הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בביצוע השתלות שיניים, ואחראי הן על בטיחות התהליך תוך הימנעות מפגיעה בכלי דם ובעצבים, והן על יציבות השתל ועמידותו לאורך זמן.

עזרים טכנולוגיים ממוחשבים מאפשרים היום יצירת הדמיה ותכנון מוקדם של נקודות ההשתלה על ידי הרופא, וליווי של רובוטים ייחודיים אשר מוחדרים לפה בזמן ביצוע ההשתלה, מכוונים ומסייעים לרופא למקם את השתל בנקודה הרצויה על גבי העצם, ברמת דיוק גבוהה במיוחד.

הטכנולוגיות הללו הן בבחינת עזרים משמעותיים והשימוש בהן אינו חובה רפואית, אולם בזכות יעילותן ואחוזי ההצלחה הגבוהים שהן מייצרות, מומלץ לבחור ולטפל במרפאות אשר משקיעות ומטפלות באמצעות מיטב הכלים, המערכות והפתרונות הטכנולוגיים בענף.

בזכות פיתוח והליכי ייצור של שתלים דנטליים איכותיים אשר כמעט זהים בהרכבם להרכב השן הטבעית בפה, השתלים אינם חסינים גם הם מפני אותן תופעות אשר פוגעות בשן הטבעית ומזיקות לה. שן מלאכותית שהולבשה על גבי שתלים דנטליים עשויה לסבול גם היא משינוי צבע, היחלשות, סדקים, חורים ושאר רעות חולות מוכרות בתחום רפואת השיניים ושיקום הפה.

על מנת לשמר את תוצאות הטיפול, את מראה הפה ואת בריאות הפה והשיניים לאחר טיפול השתלת שיניים, חשוב להקפיד על היגיינת פה נכונה – צחצוח שיניים בן שתי דקות לכל הפחות בבוקר ובערב, ניקוי בחוט דנטלי והימנעות ככל הניתן מהרגלים מזיקים דוגמת עישון.

כמו כן, בדיוק כמו בעת תחזוקת שיניים טבעיות, גם בפה משוקם באמצעות שתלים דנטליים יש להקפיד על ביקור תקופתי מדי חצי שנה אצל השיננית לצורך ניקוי יסודי, וביקור מדי שנה לכל הפחות לבדיקה שגרתית אצל רופא השיניים, לאיתור מוקדם של חורים, מחלות חניכיים ונזקים אחרים וזאת לצורך הארכת חיי השתלים החדשים לאורך עשרות שנים.

כאשר מדובר בצורך בשתל אחד מדובר בתכנון פשוט יחסית, אולם בהשתלת מספר שתלים התכנון מורכב יותר ודורש הקפדה ומשנה זהירות. ישנה חשיבות עליונה לברור את כמות העצם שבה תתבצע השתלת השיניים, באמצעות צילומים פנורמיים והדמיות שונות, לצורך קבלת תמונת מצב מלאה ומדויקת ותכנון מיקום השתלים, שיטת ההשתלה וצעדים מוקדמים נוספים על פי הצורך

צרו איתנו קשר

מה חשוב לדעת לפני טיפול השתלות שיניים?

  1. תשתדלו לא לדחות את הטיפול. כאשר מדובר בטיפול שיניים ובפרט בהשתלה, דחייה משמעותה טיפול ארוך ומורכב יותר. מיד לאחר אובדן השן הטבעית עצם הלסת נמצאת במצב של ספיגה ונסיגה וככל שנמתין יותר כך נאבד יותר עצם ונגיע למצב בו נידרש להליך מקדים מורכב של השתלת עצם. כך שהטיפול יהפוך ארוך יותר, יקר יותר, כואב יותר ובעל אחוזי הצלחה נמוכים יותר.
  2. חפשו מרפאת שיניים עם טכנולוגיות מתקדמות. ישנן כיום שיטות טיפול חדשניות וטכנולוגיות מתקדמות אשר הופכות את הטיפול לקל יותר, מהיר יותר ומדויק יותר. תבררו באילו טכנולוגיות מטפל רופא השיניים עוד לפני שאתם קובעים טיפול וזאת על מנת לאפשר לעצמכם טיפול מתקדם ומוצלח יותר.
  3. תשתדלו להימנע מעישון. סיגריות מהוות גורם מרכזי בכישלון של השתלת שיניים ולכן אם אתם עומדים לפני טיפול שכזה מוטב לכם להימנע מעישון. החומרים המצויים בסיגריות פוגעים בתהליך הריפוי הטבעי של העצם ולמעשה מחבלים בתהליך החיבור של השתל לעצם שכל כך חשוב להצלחת הטיפול.
  4. בדקו אם אתם מתאימים לטיפול השתלות שיניים ביום אחד. רוב האנשים חוששים מטיפול השתלה של שיניים בגלל העובדה שמדובר בהליך ארוך וממושך שכולל תקופות המתנה. השיטות החדשניות מאפשרות לקצר את ההליך באופן משמעותי ולהפוך אותו לפשוט וקל יותר. נצלו את פלאי הטכנולוגיה לטובתכם ובדקו האם אתם מתאימים לטיפולים המהירים יותר.
  5. טפלו בבריאות הפה והגוף. ישנם מטופלים שנזקקים להשתלות שיניים, אך לא יכולים לעבור את התהליך בשל מחלות חניכיים או מחלות כרוניות כמו סוכרת שאינן מטופלות כראוי. חשוב לתחזק את הגוף ואת הפה כראוי ולשמור על הבריאות על מנת שתהיה לכם אפשרות לעבור טיפולים חשובים והכרחיים בעת הצורך.
  6. בחרו ברופא שיניים מיומן ובעל ניסיון רב בהשתלות שיניים. הקפדה על תכנון ההשתלות ודיוק לפרטי פרטים, מובילים להכנה ולביצוע מעולים. אם מדובר בשתל אחד התכנון פשוט יחסית, אך בהשתלת מספר שתלים, התכנון מורכב יותר ודורש תכנון, הקפדה, ומשנה זהירות.

מהם סוגי השתלים הדנטליים המתקדמים?

אחד הדברים החשובים בהתקנת שתל דנטלי הוא התאמה מדויקת של השתל למטופל ובכך יתרונו הגדול של שתל זה – מדפסת תלת ממד מאפשרת לרופא השיניים להדפיס שתל המותאם באופן אישי ומדויק למטופל ובכך סיכויי הצלחת הטיפול עולים באופן משמעותי. הטיפול כולו מתבצע במרפאת השיניים על ידי רופא השיניים ובכך נחסך זמן מעבדה והטיפול כולו מתקצר.
היתרונות: הליך קצר ומהיר, דיוק גבוה, התאמה מלאה למטופל.

שתל הידרופילי הינו שתל "רטוב" המאפשר קישור מהיר לתאי עצם חדשים והחלמה מואצת. היתרון המרכזי הינו חיבור מהיר ויעיל לעצם הלסת הודות לפני השטח החיצוניים של השתל אשר "מושכים" אליהם נוזלים, תאי דם לרבות תאי אב ותאי מערכת החיסון. שתל אשר מתחבר לעצם הלסת במהירות וביעילות, יתחבר לעצם הלסת גם כאשר התנאים לא יהיו אידיאליים, דוגמת כמות עצם נמוכה או צפיפות עצם לסת, ורוב הסיכויים ששרידותו תהיה גבוהה יותר יחסית לשתל דנטלי שהחיבור שלו לעצם הלסת ירוד.

ישנה חשיבות רבה לזמן חיבור השתל לעצם הלסת במיוחד בטיפולי שיניים מורכבים כמו העמסה מידית של שתלים (במיוחד בטיפולים לשחזור של שן חסרה), שיקום הפה על גבי שתלים ביום אחד (שיטת אול-און-פור), ובמצבים בהם קיימת הפרעה ביולוגית לקליטתם של השתלים הדנטליים כמו מחלות הפוגעות בריפוי (סוכרת לא מאוזנת ועוד) או עישון.

שתלים קצרים מתאימים למטופלים אשר סובלים מחוסר עצם לסת ובכך הם חוסכים את הצורך בטיפולים מקדימים מורכבים של השתלות עצם והרמת סינוס. שתלים אלו מהווים פתרון אידיאלי עבור מטופלים אשר סובלים מחוסר של עצם לסת וזקוקים לשתל דנטלי. שימוש בשתלים אלו מייתר את הצורך בטיפולים מקדימים מורכבים של בניית עצם והרמת סינוס ובכך יתרונם – מאפשרים טיפול פשוט, קצר וזול יותר.

מרפאת ״פרמון קליניק״ בהובלת ד״ר ערן פרמון

צוות רופאים מובילים בתחומם ובעלי ניסיון רב, מכשור מתקדם ומיטב הטכנולוגיות החדשניות בעולם בענף רפואת השיניים בכלל והשתלות שיניים בפרט.
צוות המרפאה מקפיד על בדיקה מקיפה, בירור ההיסטוריה הרפואית, שקיפות מלאה אל מול המטופל, הצגת מגוון האפשרויות הטיפוליות ומשמעותן, ביצוע צילומים והדמיות ממוחשבות והתאמה מלאה של הטיפול לצורכי המטופל: סוג השתלת שיניים, סוגי השתלים, הכתרים ושיטת הטיפול המתאימה לצורכיהם של כל מטופל ומטופלת.

צרו איתנו קשר

לקוחות מרוצים

ד''ר ערן פרמון

ד''ר ערן פרמון

ד"ר ערן פרמון בעל תואר D.M.D מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר M.Sc בהצטיינות. ד"ר פרמון עבר מגוון השתלמויות בתחומי האסתטיקה ושיקום הפה בבית-החולים תל השומר, ובתחום ההשתלות הדנטליות בקורסים מטעם NYU ו- Boston University. בעל ידע רב בתחום שיקום הפה והשתלות שיניים, מרצה בכנסים אקדמיים בארץ ובעולם ומאמין שלכל אחד מגיע חיוך יפה ושיפור באיכות החיים.

ד״ר ערן פרמון חבר באגודות הבאות

ההסתדרות לרפואת שיניים
ההסתדרות לרפואת שיניים
העמותה להשתלות דנטליות
העמותה להשתלות דנטליות
הקונגרס הבין לאומי להשתלות
הקונגרס הבין לאומי להשתלות
דילוג לתוכן